nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Laddat samarbete mellan Sverige och Norge

Ett samarbete mellan Sverige och Norge om laddinfrastruktur ska få fler elbilar ut på vägarna.

  • Annons 1

Laddplatser, skyltar och parkeringsplatser som gör det enkelt att köra elbil mellan Sverige och Norge. Det är grunden i samarbetsprojektet om laddinfrastruktur. Projektet ska också kunna användas till utprovning av ny teknik, exempelvis snabbladdning, samt ge svar på frågeställningar om standarder, säkerhet och betalningssystem.

Uppdraget har regeringen gett till Energimyndigheten, Energimarknadsinspektionen, Vägverket och Transportstyrelsen tillsammans med Norges Vegdirektorat, Transnova och NVE.

Avrapporteringar ska ske den 31 maj och den 30 december 2010.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Hög tid att satsa på förnybara förpackningar

Analys

Debatten om spridning av plast i hav och sjöar har börjat blossa upp på allvar runt om i världen. Med stor sannolikhet blir det tuffare regler kring spridning av både engångsplast och mikroplaster framöver, skriver Catrin Offerman, chefredaktör för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.