nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Laddade taxibilar

200 taxibilar som drivs av el inom ett år. Det är målet för taxibolaget Step i Paris som också satsar på att utveckla en egen laddinfrastruktur.

  • Annons 1

70 till 100 stationer kommer att krävas för att hålla taxibilarna laddade och taxibolaget för nu diskussioner med tillverkare och leverantörer, det skriver Bolaget är noga med att påpeka att trots att bilarna kommer att drivas av el kommer de att vara ”riktiga” taxibilar som ska kunna köra längre sträckor.

– Körsträckan är inget problem om du kan ladda snabbt, säger Mathieu Gardies, en av bolagets grundare.

Tanken är att laddinfrastrukturen ska kunna delas med andra taxibolag eller andra elbilsanvändare.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.