nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ladda mobilen via cykeln

Snart behövs inte tillgång till något eluttag för att hålla mobilen vid liv. Innan årets slut ska hurtbullar själva kunna ladda telefonen via Nokia Bicycle Charger Kit.

  • Annons 1

Kitet innehåller en laddare, en dynamo och en mobilhållare för cykeln. Cykelhjulens rörelse omvandlas via dynamon till elektricitet som i sin tur laddar mobilen via ett 2 mm-standardjack.

Nokia menar att man velat dra nytta av att cyklar är ett av världens mest utbredda transportmedel. Varför inte utnyttja en aktivitet som en stor del av jordens befolkning redan ägnar sig åt?

– Nokia Bicycle Charger Kit är en suverän lösning på en rejäl utmaning, oavsett om människor vill använda den på grund av begränsad tillgång till el eller för att vara mer miljömedvetna, säger Alex Lambeek, vp på Nokia.

Exakt hur mycket blod, svett och tårar det krävs för att få fullt batteri framgår inte i dagsläget.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.