nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ladda mobilen via cykeln

Snart behövs inte tillgång till något eluttag för att hålla mobilen vid liv. Innan årets slut ska hurtbullar själva kunna ladda telefonen via Nokia Bicycle Charger Kit.

  • Annons 1

Kitet innehåller en laddare, en dynamo och en mobilhållare för cykeln. Cykelhjulens rörelse omvandlas via dynamon till elektricitet som i sin tur laddar mobilen via ett 2 mm-standardjack.

Nokia menar att man velat dra nytta av att cyklar är ett av världens mest utbredda transportmedel. Varför inte utnyttja en aktivitet som en stor del av jordens befolkning redan ägnar sig åt?

– Nokia Bicycle Charger Kit är en suverän lösning på en rejäl utmaning, oavsett om människor vill använda den på grund av begränsad tillgång till el eller för att vara mer miljömedvetna, säger Alex Lambeek, vp på Nokia.

Exakt hur mycket blod, svett och tårar det krävs för att få fullt batteri framgår inte i dagsläget.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

När hållbarhetschefen kör en glädjedans

Vi i offentlig sektor måste visa att vi är seriösa affärspartners och då kan vi inte bara köpa grisen i säcken. Det är inte ett okej sätt att använda skattemedel, skriver Marilouise Berg, krönikör i Miljö & Utveckling i en krönika om behovet av uppföljning i offentlig upphandling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.