nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Läckande energilänkar tätas med EU-miljarder

EU-kommissionen har lagt fram en plan på 50 miljarder euro till att förbättra Europas infrastrukturnät för transport, energi och it.

  • Annons 1

En fond för ett sammanlänkat Europa, Connecting Europe Facility, är avsedd att finansiera projekt som undanröjer felande länkar i de viktigaste europeiska transport- och energinäten samt de digitala näten. 9,1 miljarder euro ur potten ska satsas på energisektorn. Europas ekonomi ska göras grönare genom att renare transportslag och höghastighetsbredband samt förnybar energi i linje med Europa 2020-strategin tas i anspråk, det skriver tidningen Era.

– Investeringarna i energinätet kommer också att leda till en mer integrerad inre marknad för energi, minska EU:s beroende på energiområdet och öka försörjningstryggheten, säger energikommissionär Günther Oettinger, enligt Era.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.