nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Kvinnor kan rädda miljön

Varannan svensk är oroad över klimatförändringarna. Men när det gäller att vidta åtgärder är det kvinnor som ligger steget före. Det visar en undersökning från Trygg-Hansa.

  • Annons 1

Kvinnor och äldre personer är bäst på att minska sin elförbrukning, källsortera och handla ekologiskt. Undersökningen visar även att fyra av tio svenskar tycker att det är viktigt att företag de söker jobb hos tar ansvar för samhället och miljön. Fyra av tio köper lokalproducerade varor och mer än varannan svensk är oroad eller mycket oroad över klimatförändringarna.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Glad sommar!

Sommartider är semestertider. Miljö & Utvecklings webbredaktion stänger därför bevakningen för att ta sommarledigt. En riktigt skön och stärkande sommar önskar vi alla våra läsare. Vi återkommer igen den 9 augusti.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Här finns miljöjobben

Ny statistik från SCB

Miljöbranschen har växt med 5 600 jobb sedan 2004. Allra flest arbetar med avfallshantering och förnybar energi, enligt statistik från SCB.