nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Kvalitetsmärkning för mer miljöteknik

  • Annons 1

EU jobbar just nu för att samlas kring ett enda system för miljöteknikverifikation. Syftet med verifikationsprotokollen som utarbetas av bland annat IVL Svenska Miljöinstitutet, är att minska beställares osäkerhet inför nya och ”oprövade” tekniker. EU-kommissioner menar att osäkerheten är ett av de största hindren mot teknikutveckling, hinder som man genom detta initiativ vill undanröj. En potentiell köpare kommer att kunna få ett kvitto på funktionen, men även uppgifter om andra miljömässiga prestanda som energiåtgång och uppkomst av avfall.

Fem svenska företag inom efterbehandlingsindustrin – Sita, Sakab, Ekotec, Mb Enviroteknik och Globe Water deltar i utvecklingsprocessen tillsammans med IVL. Företagen kommer att bli de första i Europa som kan redovisa en oberoende granskares utvärdering enligt det europeiska systemet Environmental Technology Verification.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4