nr-logo

Tidningen för miljöproffs

KTH lanserar brädspel om miljö

Vill du höja kunskapen om energi och teknik på din arbetsplats? Nu finns brädspelet Carbonopoly.

  • Annons 1

Spelet har utvecklats av KTH-studenten Patrik Larsson och är utformat som ett klassiskt brädspel. Under sina studier inom energisystem på civilingenjörprogrammet Industriell ekonomi har han utvecklat Carbonopoly som tar sikte på att höja kunskaperna inom energi och teknik.

– Jag vill skapa ett nytt och kul sätt att lära sig om energi, miljöfrågor och hållbar utveckling, säger Patrik Larsson.

Spelet riktar sig främst till ungdomar men kan även spelas av andra som vill öka förståelsen för frågorna. Spelet ska utvärderas i större skala under våren.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4