nr-logo

Tidningen för miljöproffs

KTH får forskningsprogram om hållbar konsumtion

Kungliga Tekniska Högskolan får ett nytt forskningsprogram om hållbar konsumtion. Mistra investerar 45 miljoner kronor i programmet.

  • Annons 1

Hållbara konsumtions- och produktionsmönster är en förutsättning i en omställning mot en hållbar ekonomi. I programmet Sustainable consumption – from niche to mainstream, ska forskarna undersöka vad det finns för möjligheter att minska miljöpåverkan från alla de prylar vi omger oss med.

–  Det finns ett stort behov av en fördjupad kunskap om hur vi kan stimulera en övergång till mer hållbar konsumtion, därför är vi mycket glada för att nu kunna lansera detta program, säger Åke Iverfeldt, vd på Stiftelsen för miljöstrategisk forskning, Mistra.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Glad sommar!

Sommartider är semestertider. Miljö & Utvecklings webbredaktion stänger därför bevakningen för att ta sommarledigt. En riktigt skön och stärkande sommar önskar vi alla våra läsare. Vi återkommer igen den 9 augusti.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Här finns miljöjobben

Ny statistik från SCB

Miljöbranschen har växt med 5 600 jobb sedan 2004. Allra flest arbetar med avfallshantering och förnybar energi, enligt statistik från SCB.