nr-logo

Tidningen för miljöproffs

KTH får forskningsprogram om hållbar konsumtion

Kungliga Tekniska Högskolan får ett nytt forskningsprogram om hållbar konsumtion. Mistra investerar 45 miljoner kronor i programmet.

  • Annons 1

Hållbara konsumtions- och produktionsmönster är en förutsättning i en omställning mot en hållbar ekonomi. I programmet Sustainable consumption – from niche to mainstream, ska forskarna undersöka vad det finns för möjligheter att minska miljöpåverkan från alla de prylar vi omger oss med.

–  Det finns ett stort behov av en fördjupad kunskap om hur vi kan stimulera en övergång till mer hållbar konsumtion, därför är vi mycket glada för att nu kunna lansera detta program, säger Åke Iverfeldt, vd på Stiftelsen för miljöstrategisk forskning, Mistra.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Branschjättar samlade för att uppnå klimatmålen

Idag överlämnade nio svenska branscher sina färdplaner för ett fossilfritt Sverige till regeringen på Rosenbad. Närings- och innovationsminister Mikael Damberg och klimatminister och vice statsminister Isabella Lövin tog emot planerna för hur klimatmålen ska uppnås till år 2045.

Ny forskning: Värmeböljor i hela Europa väntas öka

Extremt kalla vintrar, värmeböljor och torka på sommaren blev konsekvenserna för 12 000 år sedan då Golfströmmen försvagades markant. I princip skulle en liknande situation kunna inträffa i dag, enligt en ny studie som publicerats i Nature Communication.

  • Annonskod Huvudspalten 4