nr-logo

Tidningen för miljöproffs

KTH får forskningsprogram om hållbar konsumtion

Kungliga Tekniska Högskolan får ett nytt forskningsprogram om hållbar konsumtion. Mistra investerar 45 miljoner kronor i programmet.

  • Annons 1

Hållbara konsumtions- och produktionsmönster är en förutsättning i en omställning mot en hållbar ekonomi. I programmet Sustainable consumption – from niche to mainstream, ska forskarna undersöka vad det finns för möjligheter att minska miljöpåverkan från alla de prylar vi omger oss med.

–  Det finns ett stort behov av en fördjupad kunskap om hur vi kan stimulera en övergång till mer hållbar konsumtion, därför är vi mycket glada för att nu kunna lansera detta program, säger Åke Iverfeldt, vd på Stiftelsen för miljöstrategisk forskning, Mistra.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.

  • Annonskod Huvudspalten 4