nr-logo

Hållbarhet i praktiken

hållbarhetschef
Frida Hemmingsson, ansvarig för hållbarhetsfrågor på Kronans Apotek. FOTO: Kronans Apotek

Kronans Apotek rekryterar ny hållbarhetschef

Frida Hemmingsson blir miljö- och hållbarhetschef på Kronans Apotek. Hon har en bakgrund som jurist med miljörätt som inriktning samt en yrkesutbildning som miljöingenjör.

  • Annons 1

Frida kommer närmast från en tjänst som miljöansvarig på Danderyds Sjukhus.

Hon har tidigare arbetat som konsult inom miljö och hållbar utveckling på miljöorganisationen Det Naturliga Steget (The Natural Step).

Arbetar för långsiktig tillväxt

– Apoteken är en del av den svenska hälso- och sjukvården och ansvarar för en trygg och säker läkemedelsförsörjning i hela landet. Ett fokuserat hållbarhetsarbete som främjar god hälsa och ett starkt samhällsengagemang är därför viktigt och går hand i hand med långsiktig tillväxt, säger Frida Hemmingsson.

Läs mer: ”Det är svårt att mäta och följa upp hållbarhetsarbetet”

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.

Gretaeffekten del av större trend

Hos SAS använder hållbarhetschefen ordet roligt om det stora intresset för klimat som följt av IPCC:s rapport och klimataktivisten Greta Thunbergs inlägg i debatten. Men minskat flygande och ökad efterfrågan för biobränsle bygger på beslut som fattats tidigare än så, enligt fyra företag som påverkas på olika sätt av klimatdebatten.