nr-logo

Hållbarhet i praktiken

hållbarhetschef
Frida Hemmingsson, ansvarig för hållbarhetsfrågor på Kronans Apotek. FOTO: Kronans Apotek

Kronans Apotek rekryterar ny hållbarhetschef

Frida Hemmingsson blir miljö- och hållbarhetschef på Kronans Apotek. Hon har en bakgrund som jurist med miljörätt som inriktning samt en yrkesutbildning som miljöingenjör.

  • Annons 1

Frida kommer närmast från en tjänst som miljöansvarig på Danderyds Sjukhus.

Hon har tidigare arbetat som konsult inom miljö och hållbar utveckling på miljöorganisationen Det Naturliga Steget (The Natural Step).

Arbetar för långsiktig tillväxt

– Apoteken är en del av den svenska hälso- och sjukvården och ansvarar för en trygg och säker läkemedelsförsörjning i hela landet. Ett fokuserat hållbarhetsarbete som främjar god hälsa och ett starkt samhällsengagemang är därför viktigt och går hand i hand med långsiktig tillväxt, säger Frida Hemmingsson.

Läs mer: ”Det är svårt att mäta och följa upp hållbarhetsarbetet”

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.

Fiskguiden 2019: Här är fiskarna du ska låta simma vidare

WWF:s konsumentguide för fisk och skaldjur är släppt. Den vittnar bland annat om att bestånden hos 4 av 10 av våra vanligaste matfiskar inte mår bra. Miljö & Utveckling listar vilka fiskar du ska undvika i disken.