nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Kristider minskar investering i förnybar energi

  • Annons 1

Krisen har satt sina spår även inom förnybar energi. Globalt sett minskade nya investeringar i bland annat vindkraftverk och solkraftsparker med 44 procent det första kvartalet jämfört med det fjärde kvartalet i fjol och med hälften jämfört med fjolårets första kvartal. Det visar en rapport från det internationella analysföretaget New Energy Finance. Michael Liebreich, vd på företaget, menar att de öronmärkta pengar som ingår i länders stimulanspaket ännu inte har nått ut. Enligt honom måste beslutfattare se till att ekonomiska medel börjar strömma ut direkt till förnybar energi-sektorn. Dock menar han att det ser bättre ut på längre sikt, med tanke på många länders åtaganden att sänka sina utsläpp.

En annan trend som rapporten pekar på är att många affärer inom förnybar energi tar längre tid att avsluta än vanligt, på grund av tillståndet på de finansiella marknaderna.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4