nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Kristianstad lanserar miljöbarometer

En ny webbsida som visar miljötillståndet i kommunen är ett av Kristianstads lokala miljömål. Igår lanserades verktyget som ska låta fler få reda på luftkvalitet och hotade arter i vattenriket.

  • Annons 1

Miljöbarometern kallas verktyget som ska kommunicera miljösituationen i kommunen och Kristianstads miljöarbete.

– Du kan hitta allt möjligt från utsläpp av växthusgaser till inventeringar av sällsynta arter som gullstånds, säger miljöinformatör Katrine Svensson.

I samband med att de lokala miljömålen antogs år 2007 fastställdes också ett antal nyckeltal för att följa miljötillståndet. Dessa nyckeltal är basen i miljöbarometern. I miljöbarometern presenteras de olika nyckeltalen i form av diagram, tabeller och textkommenterar. Nyckeltalen visar trender och förändringar i miljötillståndet.

– Miljö- och hälsoskyddskontoret ska vara en naturlig insats för alla som söker kunskap om miljötillståndet i kommunen. Miljöbarometern är ett utmärkt verktyg för att visa trenderna i miljön, säger miljö- och hälsoskyddschef Tommy Danielsson.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.