nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Kristianstad lanserar miljöbarometer

En ny webbsida som visar miljötillståndet i kommunen är ett av Kristianstads lokala miljömål. Igår lanserades verktyget som ska låta fler få reda på luftkvalitet och hotade arter i vattenriket.

  • Annons 1

Miljöbarometern kallas verktyget som ska kommunicera miljösituationen i kommunen och Kristianstads miljöarbete.

– Du kan hitta allt möjligt från utsläpp av växthusgaser till inventeringar av sällsynta arter som gullstånds, säger miljöinformatör Katrine Svensson.

I samband med att de lokala miljömålen antogs år 2007 fastställdes också ett antal nyckeltal för att följa miljötillståndet. Dessa nyckeltal är basen i miljöbarometern. I miljöbarometern presenteras de olika nyckeltalen i form av diagram, tabeller och textkommenterar. Nyckeltalen visar trender och förändringar i miljötillståndet.

– Miljö- och hälsoskyddskontoret ska vara en naturlig insats för alla som söker kunskap om miljötillståndet i kommunen. Miljöbarometern är ett utmärkt verktyg för att visa trenderna i miljön, säger miljö- och hälsoskyddschef Tommy Danielsson.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.