nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Kristianstad lanserar miljöbarometer

En ny webbsida som visar miljötillståndet i kommunen är ett av Kristianstads lokala miljömål. Igår lanserades verktyget som ska låta fler få reda på luftkvalitet och hotade arter i vattenriket.

  • Annons 1

Miljöbarometern kallas verktyget som ska kommunicera miljösituationen i kommunen och Kristianstads miljöarbete.

– Du kan hitta allt möjligt från utsläpp av växthusgaser till inventeringar av sällsynta arter som gullstånds, säger miljöinformatör Katrine Svensson.

I samband med att de lokala miljömålen antogs år 2007 fastställdes också ett antal nyckeltal för att följa miljötillståndet. Dessa nyckeltal är basen i miljöbarometern. I miljöbarometern presenteras de olika nyckeltalen i form av diagram, tabeller och textkommenterar. Nyckeltalen visar trender och förändringar i miljötillståndet.

– Miljö- och hälsoskyddskontoret ska vara en naturlig insats för alla som söker kunskap om miljötillståndet i kommunen. Miljöbarometern är ett utmärkt verktyg för att visa trenderna i miljön, säger miljö- och hälsoskyddschef Tommy Danielsson.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.