nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Kostnaderna för miljöskydd ökar

  • Annons 1

9,5 miljarder kronor lade industrin ned förra året på att förebygga eller reducera sin påverkan på miljön. En ökning med knappt fem procent jämfört med året innan, enligt statistik från Statistiska centralbyrån. Detta innebär en ökning med ungefär 400 miljoner kronor. Branscherna energi- och vattenförsörjning och massa och papper var de som hade störst utgifter för miljöskydd. Tillsammans stod de för 44 procent av de totala miljöutgifterna inom industrin.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Hög tid att satsa på förnybara förpackningar

Analys

Debatten om spridning av plast i hav och sjöar har börjat blossa upp på allvar runt om i världen. Med stor sannolikhet blir det tuffare regler kring spridning av både engångsplast och mikroplaster framöver, skriver Catrin Offerman, chefredaktör för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.