nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Sara Jervfors, nominerad till Årets Guldstjärna 2018. FOTO: Pontus Orre

Kostchef bakom EU-projekt kan vinna Årets Guldstjärna 2018

Sara Jervfors, kostchef i Södertälje kommun och projektchef för MatLust, har nominerats till Årets Guldstjärna.

  • Annons 1

Sara Jervfors, kostchef i Södertälje kommun och projektchef för projekt MatLust, nomineras för sitt arbete med att ”förändra hela den offentliga maten i Södertälje” med fokus på miljö och hållbarhet.

Förändringen har gjorts med stadig förankring i konceptet Diet for a Green Planet som vägleder Sara och hennes kollegor på kostenheten i Södertälje samt EU-projektet MatLust som arbetar för en mer hållbar livsmedelsnäring i Stockholmsregionen.

Vinnaren koras i samband med finalen i Arla Guldko den 3 maj i Stockholm.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt beslut: Drivmedel ska klimat- och ursprungsdeklareras vid pump

Regeringen har beslutat om en ny förordning där konsumenter vid bränslepumpen ska få information om drivmedels klimatpåverkan och ursprung. Sverige blir först i världen med en sådan konsumentinformation och drivmedelsförordningen kommer gälla från år 2020.