nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Korea tittar på västsvensk miljöteknik

Korea har nyligen infört en nationell strategi för investeringar i grön teknik. Nu blickar de mot Västsverige för nya samarbeten och affärer.

  • Annons 1

540 miljarder kronor, så mycket innebär den nationella strategin. Idag anländer Korea Gas Coporation, KOGAS, Seoul Bus Company och Hyundai Construction Company till Göteborg för att ta del av kunskap om hållbara energi- och transportlösningar.

Sydkorea har stor kunskap om naturgas men vill lära sig mer om biogas. Det största intresset är om flytande biogas och naturgas som drivmedel till fartyg och tunga fordon. Bland annat tecknade Business Region Göteborg och KOGAS samarbetsavtal förra sommaren om biogas och naturgas.

– Delegationsbesöket visar att det finns ett stort intresse att fördjupa kontakterna ytterligare och vi har stora förhoppningar på att det ska leda till konkreta samarbeten, affärer och ökade exportmöjligheter framöver, säger Bernt Svensén, affärs- och projektutvecklare på Affärsdriven miljöutveckling vid Business Region Göteborg.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.