nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Korea tittar på västsvensk miljöteknik

Korea har nyligen infört en nationell strategi för investeringar i grön teknik. Nu blickar de mot Västsverige för nya samarbeten och affärer.

  • Annons 1

540 miljarder kronor, så mycket innebär den nationella strategin. Idag anländer Korea Gas Coporation, KOGAS, Seoul Bus Company och Hyundai Construction Company till Göteborg för att ta del av kunskap om hållbara energi- och transportlösningar.

Sydkorea har stor kunskap om naturgas men vill lära sig mer om biogas. Det största intresset är om flytande biogas och naturgas som drivmedel till fartyg och tunga fordon. Bland annat tecknade Business Region Göteborg och KOGAS samarbetsavtal förra sommaren om biogas och naturgas.

– Delegationsbesöket visar att det finns ett stort intresse att fördjupa kontakterna ytterligare och vi har stora förhoppningar på att det ska leda till konkreta samarbeten, affärer och ökade exportmöjligheter framöver, säger Bernt Svensén, affärs- och projektutvecklare på Affärsdriven miljöutveckling vid Business Region Göteborg.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.