nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Korallrev tuffare än väntat

Forskare har upptäckt att koraller runt Australien har visat sig mer motståndskraftiga mot klimatförändringarna än väntat.

  • Annons 1

Det är på den södra delen av Stora barriärrevet, utanför Kimberleykusten, där forskarna glädjande nog har upptäckt att snabbt växande koraller har lyckats överleva blekning, vilket sker när temperaturen i havet når en topp. Forskarna förundras nu över revets förmåga att anpassa sig till de stigande vattentemperaturerna. Samtidigt visar en ny australiensisk studie att en del koraller kan motverka försurning av haven när de omges av ängar av sjögräs. Det skriver tidningen The Australian.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.