nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Korallrev tuffare än väntat

Forskare har upptäckt att koraller runt Australien har visat sig mer motståndskraftiga mot klimatförändringarna än väntat.

  • Annons 1

Det är på den södra delen av Stora barriärrevet, utanför Kimberleykusten, där forskarna glädjande nog har upptäckt att snabbt växande koraller har lyckats överleva blekning, vilket sker när temperaturen i havet når en topp. Forskarna förundras nu över revets förmåga att anpassa sig till de stigande vattentemperaturerna. Samtidigt visar en ny australiensisk studie att en del koraller kan motverka försurning av haven när de omges av ängar av sjögräs. Det skriver tidningen The Australian.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4