nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Konsumenter vill bli energiproducenter

  • Annons 1

Nio av tio konsumenter vill producera egen energi och två tredjedelar anser att det borde vara standard med möjligheter för närproduktion i nya hus och även flerfamiljshus. Det visar en undersökning som CINT gjort på uppdrag av Fortum.

Men trots att intresset för närproducerad och småskalig produktion är stort så menar Fortum att det kräver en utvecklad marknad där elnät, elmätare och lagringsformer av energi utvecklas till det som man kallar smarta elnät.

– Vi välkomnar att fler vill ta ansvar för energiproduktionen. Den närproducerade energin kommer att bli en viktig komponent för att nå målet om en minskning av CO2 utsläppen. De svenska målen för förnybart på 25 TWh till 2020, tillsammans med bland annat energieffektiviseringsåtgärder och omställningen till elbilar är förutsättningar för minskade CO2 utsläpp, säger Christian Lundberg, vd för Fortum Sverige.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.