nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Konferensbråket fortsätter

Energitinget anklagar Energimyndigheten för att ha misskrediterat deras varumärke för att bana väg för sin egen konferens Energiutblick.

  • Annons 1

”Vi presenterar sanningen om konferenskrocken som Energimyndigheten är ansvarig för. Det finns 52 veckor på ett år, varför just denna vecka?”

Så står det i den redogörelse som Sveriges Energiting Konferensforum, KF, skickade ut i veckan för att redogöra för sin version av den utdragna konflikten mellan KF och Energimyndigheten. Tidigare har de två tillsammans årligen anordnat konferensen Energitinget i Stockholm. Men i år valde Energimyndigheten att anordna konferens på egen hand under namnet Energiutblick i Göteborg efter att ha sagt upp samarbetsavtalet. Och KF valde att fortsätta med Energitinget.

Problem 1: konferenserna låg väldigt tätt inpå varandra, den i Göteborg veckan innan den i Stockholm.

Problem 2: KF anklagar nu myndigheten för en rad olägenheter. Bland annat anser man att myndigheten misskrediterat KF och nyttjat varumärket Energitinget i reklamen för sin nya konferens. KF skriver i sin redogörelse att de erbjudit Energimyndigheten att tillsammans men utanför avtalet anordna konferensen i Stockholm som en interimistisk lösning men fått nej.

Energimyndighetens informationschef Anna Fridén kommenterar:

– Vi har sett texten och egentligen så har jag ingen kommentar. Det stämmer det som står om att vi sa upp avtalet i maj 2009 och därefter så har vi gått lite olika vägar. Det pågår ingen juridisk tvist för närvarande och vi har ingen avsikt att driva det vidare.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.