nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Konferensbråket fortsätter

Energitinget anklagar Energimyndigheten för att ha misskrediterat deras varumärke för att bana väg för sin egen konferens Energiutblick.

  • Annons 1

”Vi presenterar sanningen om konferenskrocken som Energimyndigheten är ansvarig för. Det finns 52 veckor på ett år, varför just denna vecka?”

Så står det i den redogörelse som Sveriges Energiting Konferensforum, KF, skickade ut i veckan för att redogöra för sin version av den utdragna konflikten mellan KF och Energimyndigheten. Tidigare har de två tillsammans årligen anordnat konferensen Energitinget i Stockholm. Men i år valde Energimyndigheten att anordna konferens på egen hand under namnet Energiutblick i Göteborg efter att ha sagt upp samarbetsavtalet. Och KF valde att fortsätta med Energitinget.

Problem 1: konferenserna låg väldigt tätt inpå varandra, den i Göteborg veckan innan den i Stockholm.

Problem 2: KF anklagar nu myndigheten för en rad olägenheter. Bland annat anser man att myndigheten misskrediterat KF och nyttjat varumärket Energitinget i reklamen för sin nya konferens. KF skriver i sin redogörelse att de erbjudit Energimyndigheten att tillsammans men utanför avtalet anordna konferensen i Stockholm som en interimistisk lösning men fått nej.

Energimyndighetens informationschef Anna Fridén kommenterar:

– Vi har sett texten och egentligen så har jag ingen kommentar. Det stämmer det som står om att vi sa upp avtalet i maj 2009 och därefter så har vi gått lite olika vägar. Det pågår ingen juridisk tvist för närvarande och vi har ingen avsikt att driva det vidare.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4