nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Kompetenssug efter klimatkunniga i finanssektorn

Finansbolagen saknar tillräckliga kunskaper om klimat för att kunna fatta rätt beslut. Det visar en ny studie från FN:s miljöprogram Unep.

  • Annons 1

Över hälften av de som svarat i studien, däribland stora försäkringsbolag, banker och kapitalförvaltare, anser sig inte ha tillräcklig klimatkompetens. Något som behövs. Ett exempel är att många försäkringsbolag gått dåligt flera år på rad på grund av en ökning i naturkatastrofer, skriver nyhetsbyrån Euractiv. På flera håll pratas det också om stigande premier i framtiden.

Ett behov som visade sig tydligt i studien var mer detaljerade, regionala klimatprognoser. I Afrika kände 89 procent av finansbolagen att de inte hade nog med information om regionala klimatrisker. Motsvarande siffra i Europa var 56 procent.

De svarande förväntade sig också att riskerna med klimatförändringarna kommer att öka de kommande åren.

Studien har genomförts av FN:s miljöprogram Unep inom deras så kallade finansinitiativ.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.