nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Kommuner ska få fler att cykla till jobbet

  • Annons 1

Fem svenska kommuner deltar i ett nordiskt projekt som ska få fler att cykla till jobbet. Under tre år ska Varberg, Mölndal, Svenljunga, Mariestad och Tranemo arbeta systematiskt med att främja cykeln som transportmedel, bland annat genom en lokal cykelpolitik, kampanjer och handlingsplaner.

Projektet Nordiska Cykelstäder har som syfte att minska antalet korta bilresor. Erfarenheterna från de elva nordiska kommuner som medverkar ska samlas in till ett antal rekommendationer för hur cykeltrafiken kan främjas i Norden.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.