nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Kommuner ska få fler att cykla till jobbet

  • Annons 1

Fem svenska kommuner deltar i ett nordiskt projekt som ska få fler att cykla till jobbet. Under tre år ska Varberg, Mölndal, Svenljunga, Mariestad och Tranemo arbeta systematiskt med att främja cykeln som transportmedel, bland annat genom en lokal cykelpolitik, kampanjer och handlingsplaner.

Projektet Nordiska Cykelstäder har som syfte att minska antalet korta bilresor. Erfarenheterna från de elva nordiska kommuner som medverkar ska samlas in till ett antal rekommendationer för hur cykeltrafiken kan främjas i Norden.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.