nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Kommuner ska få fler att cykla till jobbet

  • Annons 1

Fem svenska kommuner deltar i ett nordiskt projekt som ska få fler att cykla till jobbet. Under tre år ska Varberg, Mölndal, Svenljunga, Mariestad och Tranemo arbeta systematiskt med att främja cykeln som transportmedel, bland annat genom en lokal cykelpolitik, kampanjer och handlingsplaner.

Projektet Nordiska Cykelstäder har som syfte att minska antalet korta bilresor. Erfarenheterna från de elva nordiska kommuner som medverkar ska samlas in till ett antal rekommendationer för hur cykeltrafiken kan främjas i Norden.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.