nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Kommuner och landsting miljöengagerade

  • Annons 1

En undersökning som Sveriges kommuner och landsting, SKL, utfört visar att 90 procent av Sveriges kommuner och landsting ställer miljökrav i upphandlingar och arbetar aktivt med energibesparande åtgärder. Men engagemanget tas inte på allvar av regeringen, rapporterar Recyclingnets nyhetsbrev.

Enligt Recyclingnet kommenterar Anders Knape, SKLs ordförande, i ett uttalande att de i egenskap av samhällsplanerare, upphandlare och opinionsbildare har mycket att bidra med. Han är besviken över att regeringens hållbarhetskommission inte har några representanter från kommun- och landstingssektorn.

Enligt SKLs undersökning har 80 procent av kommunerna och landstingen handlingsplaner för klimatfrågan. Hälften av kommunerna satsar på vindkraft och fjärrvärmeutbyggnad. 90 procent satsar på ökad cykeltrafik.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.