nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Kommun ger miljömedvetna företag rabatt

  • Annons 1

I Sandviken ska företag som visar att de arbetar seriöst med miljöfrågorna ska från och med årsskiftet få 30-procentig rabatt på kommunens tillsynsavgifter. Kommunalrådet Stefan Hedin,s, säger till Arbetarbladet att det ska vara en morot till de som sköter sig bra. Alla företag som som är miljöcertifierade enligt Emas eller ISO blir enligt förslaget berättigade rabatt på tillsynsavgiften. Förutom att dela ut en morot till företag som sköter sig extra bra vill kommunen på det sättet markera att det hos företag med en väl fungerande egenkontroll inte krävs lika mycket tillsynsarbete som hos andra.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

De är Sveriges bästa arbetsgivare 2017

Revisionsbolaget Grant Thornton har utsetts till ”Sveriges bästa arbetsgivare 2017” för stora företag och när det gäller mellanstora organisationer är det teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgren som tar hem den titeln. Resultatet baseras på en årlig undersökning som genomförs av employer branding-företaget Universum.