nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Kommun ger miljömedvetna företag rabatt

  • Annons 1

I Sandviken ska företag som visar att de arbetar seriöst med miljöfrågorna ska från och med årsskiftet få 30-procentig rabatt på kommunens tillsynsavgifter. Kommunalrådet Stefan Hedin,s, säger till Arbetarbladet att det ska vara en morot till de som sköter sig bra. Alla företag som som är miljöcertifierade enligt Emas eller ISO blir enligt förslaget berättigade rabatt på tillsynsavgiften. Förutom att dela ut en morot till företag som sköter sig extra bra vill kommunen på det sättet markera att det hos företag med en väl fungerande egenkontroll inte krävs lika mycket tillsynsarbete som hos andra.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.

  • Annonskod Huvudspalten 4