nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Kommissionen vill öka användningen av biobränsle

  • Annons 1

Kommissionen har tagit fram ett åtgärdsprogram för hur användningen av biomassa och biobränslen ska kunna öka. Planen består av cirka 20 åtgärder och omfattar tre sektorer: uppvärmning, elektricitet och transport. Bland annat vill kommissionen öka forskningen kring utvinningen av energi från trä och avfall. De trycker också på att regelverket kring energifrågor måste bli enklare i ett flertal länder.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.