nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Koldioxidbantare bekänner i ny bok

I en ny bok får läsare följa musikern Staffan Lindberg under hans resa mot en koldioxidsnålare konsumtion.

  • Annons 1

I Jag skulle ha bytt till lågenergilampa i hallen – En koldioxidbantares bekännelser, beskriver Staffan Lindberg som tidigare var medlem i vokalensemblen Vibafemba, om hur han försöker minska sina utsläpp av koldioxid till en mer hållbar nivå. För tre år sedan lovade han nämligen sig själv att koldioxidbanta. Erfarenheterna från den resan samlar han nu i en bok. Fakta om aktuella miljöfrågor varvas med berättelser om Staffan Lindbergs strävan att i vardagen minska sitt eget miljöavtryck.

Tidigare har Lindberg turnerat runt med en show på ämnet, något som följs upp i och med en elmopedturné i sommar, tillsammans med meteorologen Pär Holmgren och kabaréartisterna Jonsson & Nilsson.

Boken ges ut på Verbum Förlag.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

SIS uppdaterar standard – ska få fler kommuner att jobba med hållbar utveckling

Nu blir det enklare för kommuner, landsting och regioner att jobba med hållbar utveckling. Det ser flera svenska kommuner och Sveriges Ekokommuner till, genom att tillsammans med SIS uppdatera den svenska standarden för hållbar utveckling i kommuner, landsting och regioner (SS 854000) i enlighet med Agenda 2030.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.