nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Koldioxidbantare bekänner i ny bok

I en ny bok får läsare följa musikern Staffan Lindberg under hans resa mot en koldioxidsnålare konsumtion.

  • Annons 1

I Jag skulle ha bytt till lågenergilampa i hallen – En koldioxidbantares bekännelser, beskriver Staffan Lindberg som tidigare var medlem i vokalensemblen Vibafemba, om hur han försöker minska sina utsläpp av koldioxid till en mer hållbar nivå. För tre år sedan lovade han nämligen sig själv att koldioxidbanta. Erfarenheterna från den resan samlar han nu i en bok. Fakta om aktuella miljöfrågor varvas med berättelser om Staffan Lindbergs strävan att i vardagen minska sitt eget miljöavtryck.

Tidigare har Lindberg turnerat runt med en show på ämnet, något som följs upp i och med en elmopedturné i sommar, tillsammans med meteorologen Pär Holmgren och kabaréartisterna Jonsson & Nilsson.

Boken ges ut på Verbum Förlag.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.