nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Klimatsmarta fordon premieras

  • Annons 1

Energimyndigheten har beviljat 168,3 miljoner kronor till olika forskningsprojekt som är inriktade på att minska bränsleförbrukning och utsläpp från såväl lätta som tunga fordon. Några av de som beviljas medel inom ramen för programmet Fordonsstrategisk forskning och innovation (FFI) är Volvo med dess olika produktionsenheter, Scania CV, General Motors Powertrain-Sweden och Haldex Traction.

FFI är ett samverkansprogram mellan staten och den svenska fordonsindustrin. De finansierar gemensamt forskning, innovation och metodutveckling. Dess huvudsakliga inriktning är hållbar produktionsteknik, fordonsutveckling, transporteffektivitet, fordons- & trafiksäkerhet samt energi & miljö. Satsningen hanteras inom Vinnova, Energimyndigheten och Vägverket.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sverige bäst på jämställdhet

Sverige är bäst i Europa på jämställdhet. Det visar färska siffror från det det europeiska jämställdhetsinstitutet EIGE. Men även om Sverige ligger i topp så finns det stora utmaningar under ytan.

Christoffer Bergfors årets hållbara ledare

Hamburgerkedjan Max Burgers vice vd Christoffer Bergfors har utnämnts till årets hållbara ledare av nätverket för Hållbart Näringsliv.
– Det känns fantastiskt kul och ger mig en sporre att göra mer och visa att det går att göra hållbarhet lönsamt, sade Christoffer Bergfors under prisceremonin.