nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Klimatsmarta fordon premieras

  • Annons 1

Energimyndigheten har beviljat 168,3 miljoner kronor till olika forskningsprojekt som är inriktade på att minska bränsleförbrukning och utsläpp från såväl lätta som tunga fordon. Några av de som beviljas medel inom ramen för programmet Fordonsstrategisk forskning och innovation (FFI) är Volvo med dess olika produktionsenheter, Scania CV, General Motors Powertrain-Sweden och Haldex Traction.

FFI är ett samverkansprogram mellan staten och den svenska fordonsindustrin. De finansierar gemensamt forskning, innovation och metodutveckling. Dess huvudsakliga inriktning är hållbar produktionsteknik, fordonsutveckling, transporteffektivitet, fordons- & trafiksäkerhet samt energi & miljö. Satsningen hanteras inom Vinnova, Energimyndigheten och Vägverket.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.