nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Klimatsmarta fläktar

  • Annons 1

Med EC-motorer minskar företaget ebm-papst fläktar inte bara energianvändningen utan leder även till en enklare konstruktion och en tystare slutprodukt. Till skillnad från fläktar som drivs av AC-motorer där en stor del av den tillförda energin går förlorad i form av värme, gör EC-motorernas konstruktion att en större del av den tillförda energin skapar rotation och mindre del går till värmeförluster. ebm-papst EC-integralmotorer har också all styr- och drivelektronik integrerad så ingen separat utrustning behövs.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.