nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Klimatsmarta fläktar

  • Annons 1

Med EC-motorer minskar företaget ebm-papst fläktar inte bara energianvändningen utan leder även till en enklare konstruktion och en tystare slutprodukt. Till skillnad från fläktar som drivs av AC-motorer där en stor del av den tillförda energin går förlorad i form av värme, gör EC-motorernas konstruktion att en större del av den tillförda energin skapar rotation och mindre del går till värmeförluster. ebm-papst EC-integralmotorer har också all styr- och drivelektronik integrerad så ingen separat utrustning behövs.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.