nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Klimatsatsning har gett effekt

  • Annons 1

Svenska klimatnätverket Blicc, Business Leaders Initiative on Climate Change, presenterar i dag en rapport kring medlemsföretagens klimatpåverkan. Resultatet visar på en sammanlagd minskning av utsläpp med 26,4 procent hos medlemsföretagen sedan 2004. Bland annat har företagen satsat på energieffektivisering, övergått till förnyelsebara energikällor, begränsat antalet resor, infört miljöbilar, ökat fokus på återvinning samt gett energispartips till kunder.

Vasakronan, som varit med sedan 2003 har exempelvis minskat utsläppen av växthusgaser från 29 000 ton till 1 500 ton. Det motsvarar en minskning med 90 procent per kvadratmeter. Företagets miljösatsningar ger årligen en besparing på cirka 25 miljoner kronor.

Blicc är ett nätverk av företag från olika branscher som arbetar aktivt, både tillsammans och med egna projekt, för att minska sin klimatpåverkan. De företag som ingår i Blicc är Fortum, JM, LFV, Länsförsäkringar, MKB Fastighets AB, SMHI, Stena Metall, Statoil och Vasakronan.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Skalbagge löser utsläppsproblem från dieselmotorer

Forskare vid Lunds Tekniska Högskola har i samarbete med Swedish Biomimetics 3000 utvecklat en ny reningsteknik som tar bort de skadliga kväveoxiderna, NOx, ur dieselmotorns avgaser. Detta med hjälp av en ovanlig insekt.