nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Från 2020 kommer det bara att användas förnybara biobränslen i fjärrvärmeverket.

Klimatpåverkan från Malmös fjärrvärme ska halveras

Om tre år ska all fjärrvärme i Malmö kommun vara helt förnybar.
– Det här är ett avgörande steg för att nå målet om att bli en fossilfri stad, säger servicenämndens ordförande Petra Bergquist (S).

  • Annons 1

Malmö har som mål att hela kommunen ska försörjas med förnybar energi till 2030, både när det gäller stadens egen verksamhet och invånarnas privatförbrukning.

Idag kommer 40 procent av fjärrvärmeanvändningen från förnybara källor, men via ett nytt avtal är det nu klart att det från 2020 bara kommer att användas förnybara biobränslen i fjärrvärmeverket. Det innebär att klimatpåverkan från alla Malmös fjärrvärmekunder halveras.

– När vi ser att stater viker ner sig i kampen för klimatet krävs det att städerna vågar gå före, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd med ansvar för stadsbyggnad och service.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.

Strålsäkerhetsmyndigheten i blåsväder – sköter inte kärnkraftreaktorer som de ska

Riksrevisionen senaste granskning vittnar om brister vid tillsyn av de svenska kärnkraftreaktorerna. Bland annat utför inte Strålsäkerhetsmyndigheten systematiska riskbedömningar vid planering och prioritering av tillsynen.