nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Klimatmärkning för mat verklighet vid årsskiftet

  • Annons 1

Det blir snart lättare för konsumenterna att ta klimathänsyn när de väljer mat i livsmedelsbutiken. KRAV arbetar med att ta fram en tilläggsmärkning för klimat som ska vara färdig till årsskiftet.

– Det finns ett stort intresse hos konsumenterna. Vi får dagligen frågor om detta, uppger Johan Cejie, regelutvecklingschef på KRAV, i ett pressmeddelande.

Det är redan klart att en KRAV-märkning krävs för företag som vill marknadsföra sina produkter som klimatvänliga. Ett första förslag till nya regler ska vara klart i sommar.

– Det är för tidigt att säga vilka kriterier vi kommer att ha. Men något som verkar ganska självklart är att vi inte kommer att acceptera flygtransporter för klimatmärkta produkter, berättar Johan Cejie.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Sverige kan bli det klimatmässiga föredöme som omvärlden behöver”

Mattias Goldmann om 73-punktsöverenskommelsen:

Förutsättningarna för att nå klimatmålen till år 2030 förbättras kraftigt med 73-punktsöverenskommelsen mellan socialdemokraterna, centerpartiet, liberalerna och miljöpartiet. Men de viktigaste punkterna behöver konkretiseras och utformas så att de ger maximal klimatnytta, skriver Mattias Goldmann, vd på tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.