nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Klimatmärkning för mat verklighet vid årsskiftet

  • Annons 1

Det blir snart lättare för konsumenterna att ta klimathänsyn när de väljer mat i livsmedelsbutiken. KRAV arbetar med att ta fram en tilläggsmärkning för klimat som ska vara färdig till årsskiftet.

– Det finns ett stort intresse hos konsumenterna. Vi får dagligen frågor om detta, uppger Johan Cejie, regelutvecklingschef på KRAV, i ett pressmeddelande.

Det är redan klart att en KRAV-märkning krävs för företag som vill marknadsföra sina produkter som klimatvänliga. Ett första förslag till nya regler ska vara klart i sommar.

– Det är för tidigt att säga vilka kriterier vi kommer att ha. Men något som verkar ganska självklart är att vi inte kommer att acceptera flygtransporter för klimatmärkta produkter, berättar Johan Cejie.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Analys: Utbyggnaden av raffinaderiet i Lysekil – en komplicerad fråga

I november 2018 gav mark- och miljödomstolen Preem tillstånd att utöka sin verksamhet i Lysekil, vilket har väckt starka reaktioner. Tillståndet innebär möjlighet att genomföra det så kallade ROCC-projektet, som skulle leda till en markant ökning av raffinaderiets koldioxidutsläpp.