nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Klimatmanifest av Svenska kyrkan

  • Annons 1

Kraftiga och snabba minskningar av koldioxidutsläpp i den rika världen är ett av kraven i Uppsalamanifestet som undertecknades i fredags. Det var under Svenska kyrkans möte Interfaith Climate Summit i Uppsala som bland annat ärkebiskop Anders Wejryd skrev under manifestet som ska presenteras i slutet av klimatkonferensen i Poznan.

Meningen med manifestet är att uppmana världens politiska ledare att engagera sig i miljöfrågan och nå ett nytt globalt klimatavtal i Köpenhamn 2009.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.