nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Klimatmanifest av Svenska kyrkan

  • Annons 1

Kraftiga och snabba minskningar av koldioxidutsläpp i den rika världen är ett av kraven i Uppsalamanifestet som undertecknades i fredags. Det var under Svenska kyrkans möte Interfaith Climate Summit i Uppsala som bland annat ärkebiskop Anders Wejryd skrev under manifestet som ska presenteras i slutet av klimatkonferensen i Poznan.

Meningen med manifestet är att uppmana världens politiska ledare att engagera sig i miljöfrågan och nå ett nytt globalt klimatavtal i Köpenhamn 2009.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4