nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Klimatkompensation utan kontroll

  • Annons 1

Efterfrågan på kompensation för växthusgaser ökar. Men det är långt ifrån all kompensation som erbjuds som kommer från projekt kontrollerad av en extern organisation. Idag är det endast en bråkdel av den totala marknaden som exempelvis kommer från projekt som är godkända inom ramen för FNs Kyotoavtal. I USA, som står för 60 procent av kompensationsmarknaden, hanteras nästan all kompensation utanför Kyotoprotokollet, rapporterar tidskriften Forskning och Framsteg i sitt senaste nummer. En anledning är att Kyotogodkänd kompensation ofta är mer än dubbelt så dyr. Globalt såldes klimatkompensation för omkring 50 miljoner ton koldioxid under 2007.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.