nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Klimatkompensation inte bara kortsiktig lösning

Att klimatkompensera är inte bara kortsiktig kompensation utan leder även till mer hållbara affärsbeslut på sikt. Det menar Pär Larshans på hamburgerkedjan Max.

  • Annons 1

Klimatkompensationen får ofta kritik för sin kortsiktighet, att företag som använder sig av metoden kompenserar för sina utsläpp snarare än minskar dem genom att tänka om helt och förändra verksamheten i grunden. Kort sagt att företagen köper sig fria från ansvar. Under onsdagens Almedalsseminarium om klimatkompensation, arrangerat av konsultfirman U & W, berättade Max:s CSR-ansvariga Pär Larshans att arbetet med klimatkompensationer även får mer långsiktiga effekter för företaget:

– För våra ekonomer är klimatkompensationen också en kostnad. Det leder till en motivation att ta sådana beslut som minskar utsläppen och som leder till att vi behöver mindre klimatkompensation. Därför leder kompensationen till mer hållbara beslut på sikt.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.