nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Klimatförändringarna ett hälsohot

  • Annons 1

Klimatförändringarna är inte bara en miljöfråga, de är också ett allvarligt hot mot världshälsan. Och det är framför allt den fattiga värden som drabbas. Det konstaterar den brittiska medicintidskriften The Lancet i ett rapport som gjorts i samarbete mellan The Lancet och University College London (UCL), institutet för global hälsa. Bland annat konstateras att klimatförändringarna leder till minskade skördar, vattenbrist och ökad spridning av malaria. Tidskriften tar också initiativet till en speciell kommission som ska sätta fokus på klimat och hälsa.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.