nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Klimataktiva färger för renare luft

  • Annons 1

Capraol är en färgtillverkare som i en större satsning gentemot kunder lanserar två nya miljövänligare färger. En för inomhus- och en för utomhusbruk.

Fotokatalys är en process som bygger på att solens strålar tillsammans med en katalysator sätter igång en kemisk reaktion. I inomhusfärgen som lanseras är katalysatorn pigmentet titandioxid, som bland annat finns i tandkrämer och solskyddsprodukter. Genom fotokatalys bryter färgen ned smuts och lukt, och föroreningarna bryts ned till vatten och koldioxid. Metoden är känd sedan tidigare och används exempelvis i mekaniska luftreningsanläggningar.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.