nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Klimataktiva färger för renare luft

  • Annons 1

Capraol är en färgtillverkare som i en större satsning gentemot kunder lanserar två nya miljövänligare färger. En för inomhus- och en för utomhusbruk.

Fotokatalys är en process som bygger på att solens strålar tillsammans med en katalysator sätter igång en kemisk reaktion. I inomhusfärgen som lanseras är katalysatorn pigmentet titandioxid, som bland annat finns i tandkrämer och solskyddsprodukter. Genom fotokatalys bryter färgen ned smuts och lukt, och föroreningarna bryts ned till vatten och koldioxid. Metoden är känd sedan tidigare och används exempelvis i mekaniska luftreningsanläggningar.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.