nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Klartecken till omstridd vindkraftspark

  • Annons 1

Regeringen har sagt ja till en detaljplan som möjliggör byggandet av 40 vindkraftverk vid Gabrielsberget i Nordmalings kommun i Västerbottens län. Anläggningen beräknas stå för ungefär hälften av det produktionsmål som Energimyndigheten ställt upp för länet år 2015, enligt ett pressmeddelande från Miljödepartementet.

Kommunen har tidigare antagit en detaljplan för 40 vindkraftverk med en beräknad totalproduktion på 80 MW. Boende i närheten och en sameby överklagade detaljplanen till länsstyrelsen som avslog överklagandena. Ärendet överklagades sedan vidare till regeringen som nu också har avslagit överklagandena och därmed sagt ja till detaljplanen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Fiskguiden 2019: Här är fiskarna du ska låta simma vidare

WWF:s konsumentguide för fisk och skaldjur är släppt. Den vittnar bland annat om att bestånden hos 4 av 10 av våra vanligaste matfiskar inte mår bra. Miljö & Utveckling listar vilka fiskar du ska undvika i disken.