nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Klartecken till omstridd vindkraftspark

  • Annons 1

Regeringen har sagt ja till en detaljplan som möjliggör byggandet av 40 vindkraftverk vid Gabrielsberget i Nordmalings kommun i Västerbottens län. Anläggningen beräknas stå för ungefär hälften av det produktionsmål som Energimyndigheten ställt upp för länet år 2015, enligt ett pressmeddelande från Miljödepartementet.

Kommunen har tidigare antagit en detaljplan för 40 vindkraftverk med en beräknad totalproduktion på 80 MW. Boende i närheten och en sameby överklagade detaljplanen till länsstyrelsen som avslog överklagandena. Ärendet överklagades sedan vidare till regeringen som nu också har avslagit överklagandena och därmed sagt ja till detaljplanen.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.