nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Klart vem som blir chef för klimatpolitiska rådet

Det klimatpolitiska rådet ska se till att regeringens politik håller sig inom ramen för den nya klimatlagen. Nu är det klart vem som blir rådets kanslichef.

  • Annons 1

Ola Alterå, tidigare centerpartistisk politiker och statssekreterare vid näringsdepartementet, blir klimatpolitiska rådets kanslichef. Ola Alterå ledde också utredningen om en cirkulär ekonomi som presenterades i mars i år.

– Vi är inne i ett viktigt skede i arbetet med genomförandet av den nya klimatlagen. Det klimatpolitiska rådet blir viktigt för att granska att alla kommande regeringars klimatpolitik är i linje med våra klimatmål, kommenterade Isabella Lövin i samband med offentliggörandet.

Rådet börjar sitt arbete i januari 2018. Det kommer att vara ett tvärvetenskapligt och oberoende expertorgan som ska granska och bedöma hur den samlade politik som regeringen lägger fram är förenlig med klimatmålen. Klimatpolitiska rådets kansli kommer att vara placerat vid forskningsrådet Formas.

 

Sverige har fått en klimatlag

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4