nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Klart med gemensamma elcertifikat

Näringsminister Maud Olofsson är nu överens med norska olje- och energiministern Terje Riis-Johansen om en gemensam marknad för elcertifikat från och med 2012.

  • Annons 1

I veckan träffades de två ministrarna och tog det avgörande beslutet: att etablera en gemensam marknad för elcertifikat från och med 1 januari 2012.

Det nya systemet ska ge 26,4 TWh förnybar energi från 2012 fram till 2020. Sverige får hälften av den andelen och Norge lika mycket. Enligt regeringen motsvarar detta 2 500 vindkraftverk.

Förhoppningen är att en sammanslagen marknad ska ge bättre konkurrens och stabilare priser. Investeringar kommer ske där förhållandena är bäst, skriver regeringen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Andelen biogas ökar – men minskning för fordonsgas

Ny statistik från SCB visar att andelen biogas i den fordonsgas som säljs i Sverige ökar. Ökningen är kraftig jämfört med 2016. Då var 73 procent av fordonsgasen biogas, medan man år 2017 nådde hela 86 procent. Biogasen ökar även i absoluta tal. – Det är positivt att biogasandelen ökar för varje år, här är […]

  • Annonskod Huvudspalten 4