nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Klart med gemensamma elcertifikat

Näringsminister Maud Olofsson är nu överens med norska olje- och energiministern Terje Riis-Johansen om en gemensam marknad för elcertifikat från och med 2012.

  • Annons 1

I veckan träffades de två ministrarna och tog det avgörande beslutet: att etablera en gemensam marknad för elcertifikat från och med 1 januari 2012.

Det nya systemet ska ge 26,4 TWh förnybar energi från 2012 fram till 2020. Sverige får hälften av den andelen och Norge lika mycket. Enligt regeringen motsvarar detta 2 500 vindkraftverk.

Förhoppningen är att en sammanslagen marknad ska ge bättre konkurrens och stabilare priser. Investeringar kommer ske där förhållandena är bäst, skriver regeringen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.