nr-logo

Tidningen för miljöproffs

kladotek

Klädotek för morsor

Klädoteken där du lånar istället för köper dina kläder blir allt fler. Nu får Göteborg ytterligare ett, för gravida.

  • Annons 1

Klädbibliotek finns idag i de flesta större städer. Idén bygger på att man med jämna mellanrum ska kunna fräscha upp garderoben utan att köpa nytt och bidra till växande sopberg. Mammaklädoteket som ligger i Göteborg invigs i slutet av februari och är bara ett exempel på hur delande-ekonomin får ett allt större fotfäste. Här kan du spana in sortimentet.

 

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Så mår våra hav

I Ocean State Report behandlas tillståndet i våra hav. Åttio forskare ligger bakom rapporten som framöver ska komma en gång per år.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Snabbguide för rätt plastval

Jobbar du med förpackningar? Nu lanserar Förpacknings- och Tidningsinsamlingen ett verktyg för att stötta branschen att välja plaster som är enkla att återvinna.

En miljon elbilar kan rädda klimatet

Debatt

En miljon elbilar kan i rätt kombination med andra satsningar räcka för att skapa en helt fossilfri fordonsflotta. Vi bör göra elbilarna självkörande och dela dem via bildelningstjänster. Tillsammans med ökad kollektivtrafik, cykling och förnybar el skulle detta dessutom kunna bli billigare för samhället än dagens system, skriver Henrik Ny, universitetslektor vid Blekinge Tekniska Högskola.