nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Kinesiska företag i nätverk mot klimatförändringar

  • Annons 1

Tre av Kinas största företag, China Mobile, Broad Air Conditioning och Suntech går med i det internationella nätverket ”Climate Group”. De tre företagen gör, enligt en kommentar i The Guardian, de mest långtgående utfästelserna om begränsningar av växthusgaser som någonsin kommit från kinesiskt håll. Det anses särskilt viktigt att ett av företagen, China Mobile, har den kinesiska staten som huvudägare.

– Det tyder på att både den kinesiska regeringen och de privata storföretagen nu prioriterar klimatfrågan högt, kommenterar Steve Howard, vd för Climate Group.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.