nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Kinesiska företag i nätverk mot klimatförändringar

  • Annons 1

Tre av Kinas största företag, China Mobile, Broad Air Conditioning och Suntech går med i det internationella nätverket ”Climate Group”. De tre företagen gör, enligt en kommentar i The Guardian, de mest långtgående utfästelserna om begränsningar av växthusgaser som någonsin kommit från kinesiskt håll. Det anses särskilt viktigt att ett av företagen, China Mobile, har den kinesiska staten som huvudägare.

– Det tyder på att både den kinesiska regeringen och de privata storföretagen nu prioriterar klimatfrågan högt, kommenterar Steve Howard, vd för Climate Group.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Andelen biogas ökar – men minskning för fordonsgas

Ny statistik från SCB visar att andelen biogas i den fordonsgas som säljs i Sverige ökar. Ökningen är kraftig jämfört med 2016. Då var 73 procent av fordonsgasen biogas, medan man år 2017 nådde hela 86 procent. Biogasen ökar även i absoluta tal. – Det är positivt att biogasandelen ökar för varje år, här är […]

  • Annonskod Huvudspalten 4