nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Kina skrotar förorenande fabriker

Kina ska svartlista föråldrade förorenande fabriker och skrota dem för att förhindra att de flyttas till andra provinser eller länder.

  • Annons 1

Eftersom många regioner vid Kinas kust är emot smutsiga fabriker så flyttar dessa istället till västra och centrala regioner i landet, där de smutsar ner nya områden. Samtidigt har grannländer till det stora landet uttryckt oro för att de smutsiga fabrikerna ska flyttas dit, skriver Reuters.

– Vi ska utarbeta en lista med faciliteter och fabriker som inte får flytta utan måste förstöras helt till stål- och järnhögar, sade ministern Miao Wei i ett nationell radio enligt Reuters.

Reuters skriver även att Kina sedan tidigare har lanserat en rad åtgärder, exempelvis att dra ner på bankkrediter, för att fasa ut förorenande fabriker. Framförallt är det kustprovinserna som är angelägna att få bort förorenarna samtidigt som de centrala och västra provinserna tar emot fabrikerna för att öka skatteintäkterna.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

De är Sveriges bästa arbetsgivare 2017

Revisionsbolaget Grant Thornton har utsetts till ”Sveriges bästa arbetsgivare 2017” för stora företag och när det gäller mellanstora organisationer är det teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgren som tar hem den titeln. Resultatet baseras på en årlig undersökning som genomförs av employer branding-företaget Universum.