nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Kina överväger tak för koldioxidutsläpp

  • Annons 1

Kinas utsläpp är en knäckfråga för världens politiker inför den stundande klimatkonferensen i Köpenhamn. Hittills har landet inte gått med på utsläppstak för växthusgaser. Landets politiker har prioriterat att höja folkets levnadsstandard och menar istället att västvärlden måste ta ett större ansvar.

Enligt brittiska tidningen The Guardian har dock en blygsam vändning skett. Su Wei, en av Kinas ledande klimatförhandlare, sa nyligen att politiker nu överväger att införa ett nationellt tak som begränsar utsläpp av koldioxid i relation till den ekonomiska tillväxten i landets kommande femårsplan med start 2011.

– Det är ett alternativ. Vi kan enkelt översätta våra befintliga energimål till koldioxidbegränsningar. Kina har inte nått ett stadium där vi kan minska utsläppen totalt, men vi kan minska energi– och koldioxidintensiteten, sade Su Wei.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4