nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Kina och Sverige samarbetar om hållbar energi

  • Annons 1

Näringsminister Maud Olofsson och Chen Deming, vice ordförande och minister i Kinas nationella utvecklings- och reformkommission, NDRC, har kommit överens om ett fördjupat samarbete mellan Kina och Sverige om hållbar energi. NDRC är näringsdepartementets motsvarighet.

– Jag är mycket glad att vi har kommit överens om ytterligare steg i samarbetet om hållbar energi, ren energiteknik och energieffektivisering. I Sverige har vi ett stort kunnande som vi gärna delar med oss av till Kina. Ett samarbete kommer att gynna båda länder och även spela roll i den globala klimatfrågan. Det är viktigt att Sverige kan visa att man kan förena ökad BNP och ökad klimatpåverkan, uppger Maud Olofsson.

Vid mötet med Chen Deming lyfte näringsministern även fram vikten av att skapa bra villkor för företag – särskilt små och medelstora företag. Näringsministern tog också upp frågor rörande corporate social responsibility, öppna marknader och kvinnors företagande, enligt ett pressmeddelande från näringsdepartementet.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.