nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Kina och Sverige i samarbete om hållbara städer

  • Annons 1

Miljöminister Andreas Carlgren och minister Jiang Weixin har undertecknat en avsiktsförklaring mellan Sverige och Kina om samarbete för hållbart byggande. Det är en av sju överenskommelser och avtal på miljöområdet som har undertecknats under miljöministerns besök i Kina, uppger miljödepartementet i ett pressmeddelande.

Dessutom har ett ramavtal för miljö och energiteknik undertecknats med National Development Reform Commission. Överenskommelsen gör det möjligt att öka omfattningen av klimatinvesteringar i Kina och samarbetet inom områden som bioenergi, energieffektivisering och hållbart stadsbyggande.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.