nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Kina följer USAs exempel – konkreta bud på bordet

  • Annons 1

För första gången någonsin levererar Kina ett konkret klimatmål, detta lägligt inför det kommande klimatmötet i Köpenhamn. Enligt Ekot är landet redo att minska koldioxidintensiteten, utsläppsmängd per BNP-enhet, med 40 och 45 procent till 2020, jämfört med 2005 års nivåer. Samtidigt står det klart att Kina skickar en högt uppsatt representant till klimatförhandlingarna i Köpenhamn, premiärminister Wen Jiabao.

Beskedet kommer en dag efter att USA meddelat att president Obama kommer till COP15-mötet den 9 december och att landet är berett att sänka utsläppen med 17 procent, jämfört med samma basår som Kina.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

De är Sveriges bästa arbetsgivare 2017

Revisionsbolaget Grant Thornton har utsetts till ”Sveriges bästa arbetsgivare 2017” för stora företag och när det gäller mellanstora organisationer är det teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgren som tar hem den titeln. Resultatet baseras på en årlig undersökning som genomförs av employer branding-företaget Universum.