nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Kina följer USAs exempel – konkreta bud på bordet

  • Annons 1

För första gången någonsin levererar Kina ett konkret klimatmål, detta lägligt inför det kommande klimatmötet i Köpenhamn. Enligt Ekot är landet redo att minska koldioxidintensiteten, utsläppsmängd per BNP-enhet, med 40 och 45 procent till 2020, jämfört med 2005 års nivåer. Samtidigt står det klart att Kina skickar en högt uppsatt representant till klimatförhandlingarna i Köpenhamn, premiärminister Wen Jiabao.

Beskedet kommer en dag efter att USA meddelat att president Obama kommer till COP15-mötet den 9 december och att landet är berett att sänka utsläppen med 17 procent, jämfört med samma basår som Kina.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.