nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Kina följer USAs exempel – konkreta bud på bordet

  • Annons 1

För första gången någonsin levererar Kina ett konkret klimatmål, detta lägligt inför det kommande klimatmötet i Köpenhamn. Enligt Ekot är landet redo att minska koldioxidintensiteten, utsläppsmängd per BNP-enhet, med 40 och 45 procent till 2020, jämfört med 2005 års nivåer. Samtidigt står det klart att Kina skickar en högt uppsatt representant till klimatförhandlingarna i Köpenhamn, premiärminister Wen Jiabao.

Beskedet kommer en dag efter att USA meddelat att president Obama kommer till COP15-mötet den 9 december och att landet är berett att sänka utsläppen med 17 procent, jämfört med samma basår som Kina.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

EU satsar 100 miljoner euro på bioekonomin

Ökad cirkularitet inom bioekonomin och pengar till investeringar för att hjälpa innovationer ut på marknaden. Det är två delar i EU:s uppdaterade strategi för bioekonomi, som kom förra veckan. ”Strategin är bra” tycker Kjell Ivarsson, senior rådgivare på LRF och medlem i EU:s bioekonomipanel.

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.