nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Kina behöver omställningsstöd

  • Annons 1

Drygt tre tusen miljarder kronor kommer det att kosta Kina att minska utsläppen av växthusgaser. Summan är beräknad per år inom en 20-års period. Det framkommer av en ny beräkning som Kinas ledande miljöekonomer har gjort, skriver Financial Times.

Ekonomerna menar också att Kina inte kommer att kunna hantera kostnaderna själva utan behöver hjälp från industriländer.

Enligt Ekot har också indiska myndigheter publicerat en rapport som visar att landet kommer att fördubbla sina koldioxidutsläpp fram till år 2030.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.