nr-logo

Hållbarhet i praktiken

KF Invest blir huvudägare i Läckeby Water

  • Annons 1

KF Invest AB har idag signerat ett avtal och förvärvar 75 procent av aktierna i det svenska miljöteknikföretaget Läckeby Water Group. KF Invest AB är ett helägt dotterbolag till Kooperativa Förbundet, KF, och ingår i KF-koncernen.

– Vi har följt Läckeby Water Group på nära håll under lång tid och vi bedömer att företaget passar mycket bra in i vår profil och strategi. Vi ser företaget som intressant att utveckla både vinst- och omsättningsmässigt, uppger Stefan Lambert, finanschef i KF och operativ chef i KF Invest AB.

Förvärvet av miljöteknikföretaget är också ett led i den gröna strategin med fokus på miljö- och klimatförändringarna, uppger KF Invest.

– Företagsköpet ger Läckeby Water Group ytterligare möjligheter att expandera. Vi har fått en mycket stark ägare som har intentioner och visioner som överensstämmer med våra, kommenterar Martin Hagbyhn, koncernchef på Läckeby Water Group.

KF Invest AB förvaltar KFs finansiella tillgångar på drygt 5 miljarder kronor. Som en av huvudägarna i Baltic Rim Fund har KF Invest AB haft ett indirekt ägande i Läckeby Water Group sedan 1998.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4