nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Kapacitetsutredningen får kritik

Trivector Traffic är starkt kritisk i sitt remissvar på den så kallade Kapacitetsutredningen. Framför allt uttrycker de förvåning över att utredningen inte tar med lösningar för en hållbar utveckling av transportsektorn.

  • Annons 1

Trivector Traffic, konsulter inom transportsystem för en hållbar utveckling, kritiserar utredningen bland annat för att den saknar konkreta förslag för att styra transportsystemet mot en långsiktigt hållbara utveckling.

– Baserat på Sveriges transportpolitiska mål borde det vara självklart att utredningen skulle fokusera på möjliga vägar för att närma sig målen istället för att som med föreliggande förslag ytterligare motverkar dessa ambitioner, säger Trivector Traffics vd Christer Ljungberg.

En motsägelse som Trivector Traffic pekar på är att utredningen konstaterar att flaskhalsar och trängsel inte kan byggas bort. Ändå föreslår utredningen fortsatt omfattande utbyggnader av väginfrastruktur i exempelvis de större städerna.

Trivector Traffic tycker vidare att en utredning för att ta fram förslag på framtida investeringar i transportsystemet borde inkludera fler fokus än ett. De menar att problematiken inte bara handlar om att lösa kapacitetsfrågan utan också måste hantera andra viktiga samhälleliga utmaningar, till exempel den långsiktigt hållbara utvecklingen för de urbana levnadsvillkoren.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Glad sommar!

Sommartider är semestertider. Miljö & Utvecklings webbredaktion stänger därför bevakningen för att ta sommarledigt. En riktigt skön och stärkande sommar önskar vi alla våra läsare. Vi återkommer igen den 9 augusti.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Här finns miljöjobben

Ny statistik från SCB

Miljöbranschen har växt med 5 600 jobb sedan 2004. Allra flest arbetar med avfallshantering och förnybar energi, enligt statistik från SCB.