nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Kan hållbar utveckling och tillväxt gå hand i hand?

  • Annons 1

Vad är egentligen en hållbar utveckling och är den förenlig med en ökad tillväxt? För den som vill fördjupa sig i detta har ITPS- Institutet för tillväxtpolitiska studier skrivit en introduktion till området ” Smart tillväxt- en förutsättning för hållbar utveckling”. Rapporten handlar om olika sätt att mäta hållbar utveckling. Enligt forskarna har man inte kunnat slå fast om en ekonomisk tillväxt är förenlig med en hållbar utveckling. Klart är dock att tillväxten som den ser ut idag inte är långsiktigt hållbar. Rapportens huvudsakliga slutsats är att ett rättvist mått på hållbar utveckling skulle skapa incitament för en hållbar politik. Därför är det viktigt att hitta ett sådant mått.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.