nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Kampanj för fosforförbud i EU

  • Annons 1

Utsläpp av fosfor och kväve bidrar till övergödning av Östersjön. Därför går miljöorganisationer från Sverige, Ryssland, Vitryssland, Baltikum och Polen samman i en kampanj för ett förbud för fosfor i tvätt- och diskmedel i EU.

Utsläppen från Sverige har sakta minskat, medan de ökat i grannländerna och problemet är störst i länder med dålig anslutning till effektiva reningsverk.

Initiativet till kampanjen kommer från Naturskyddsföreningen som anser att det inte räcker att Sverige har förbjudit fosfater i tvättmedel, utan att det krävs en gemensam satsning för att se önskad effekt.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.