nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Käka hamburgare och ladda elbilen på samma ställe

  • Annons 1

Tanka elbilen på McDonald’s redan nu i vår. Det är resultatet av ett samarbete mellan hamburgerjätten och svenska elföretagens forsknings- och utvecklingsbolag Elforsk. Elbranschen kommer att bistå med kunskap om laddsystem och eldrivna fordon och McDonald’s för de fysiska laddstationerna på utvalda restauranger.

– Vi vill stödja en utveckling mot fler elfordon i Sverige. Därför hjälper vi till att skynda på en infrastrukturomställning som möjliggör grönare färdsätt, säger Petra Dahlman, CSR-ansvarig på McDonald’s.

Samarbetet ska leda till möjligheter att testa laddstationer, betalningslösningar och höra med användarna vad som fungerar och vad som behöver utvecklas vidare.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4