nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Jordens resurser för 2010 redan slut

I lördags, den 21 augusti, hade vi konsumerat så mycket resurser som jorden klarar av att producera för hela året. Det visar siffror från WWF.

  • Annons 1

Overshoot Day, som dagen kallas, inföll i år cirka en månad tidigare än förra året. 2009 inföll dagen den 25 september. Siffrorna har tagits fram av nätverket Global Footprint Network som samarbetar med WWF.

– På mindre än 9 månader gör vi av med resurserna som det tar 12 månader för naturen att återskapa. Om alla skulle leva som svenskarna skulle vi behöva nästan tre jordklot och om den amerikanska livsstilen spred sig globalt skulle vi behöva mer än fem jordklot, säger Carina Borgström-Hansson, projektledare för ekologiska fotavtryck på WWF.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.

  • Annonskod Huvudspalten 4